čtvrtek 5. května 2011

Potrerillos

Při návštěvě Mendozy jsme si všimli několika turistických kanceláří nabízejících výlety do okolí spojené s nějakým adrenalinovým nebo sportovním zážitkem. Jejich služeb jsme nechtěli využít, protože ceník byl určen pro movitější typ turistů, než jsme my. A tak jsme se různě vyptávali, které místo je nejzajímavější, a kde se dá zažít ta nejlepší legrace. Rozhodli jsme se nakonec pro městečko Potrerillos, které leží šedesát kilometrů od Mendozy a nabízí rafting, lezení, jízdu na koni, paragliding ad.
Při cestě jsme se ještě zastavili v městě Maipu, kde jsme měli domluvený sraz s kamarádem Filipem, kterého jsme poznali v Buenos Aires. A tak se naše posádka rozrostla na nějaký čas ještě o jednoho člena. Společně jsme jeli do Potrerillos a cestou jsme míjeli rozsáhlé vinice, které se rozbíhali na všechny strany kolem Mendozy.
Každý člen naší posádky byl alespoň jednou na vodáku a někdo zkusil i rafting v Alpách, a tak jsme se těšili na rychlý proud vody a nebezpečné peřeje. Bohužel pod pojmem rafting si Argentinci představují trochu něco jiného. Voda tekla rychlostí Lužnice, kterou jsem před rokem s kolegy z práce sjížděla. A tak jsme si tento zážitek nechali ujít. Nutno přiznat, že tok byl ovlivněn blížící se zimou, kdy není v řekách moc vody. Jak nám místní sdělili, tak během místního jara a léta je tok asi desetkrát vyšší a dravější.
Naštěstí jsme našli v této oblasti asi nejlepší lezení, které jsme doposud v Argentině navštívili, a tak jsme si to bohatě vynahradili. Sportovní cesty byli dobře udělané a škála náročnosti tras byla dost rozmanitá (technicky značené od 4 do 8), a tak si každý mohl vyzkoušet, co mu vyhovovalo. Přes den jsme se tedy potili na skále a k večeru jsme si udělali parillu (tak místní nazývají grilování), na kterou jsme dali výtečné kousky argentinského masa a zeleniny a zapíjeli to báječným vínem z Mendozy.

Žádné komentáře:

Okomentovat